Lees hier alle gouden tips voor als je gaat verbouwen! 

Is jouw woning ook toe aan een flinke verbouwing? En wil je dat alles zo soepel mogelijk verloopt? Dat begrijpen wij goed! Veel mensen zijn ontevreden over hun woning. Onafgemaakte of vervangbare onderdelen van het huis verpesten het gehele beeld. Want zeg nou zelf, wie wil er nou in een onafgemaakte woning wonen? Om een renovatie van je woning zo goed mogelijk te laten verlopen komt natuurlijk veel bij kijken. Wij geven jou om deze reden een aantal gouden tips voor als je gaat verbouwen!

Maak een inventarisatie lijst

Eerste instantie is het superbelangrijk om een inventarisatielijst te maken van punten die moeten worden aangepakt in en/of rondom jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen die dringend vervangen moeten worden voordat er bijvoorbeeld lekkage ontstaat. Of misschien heb je een ontzettende behoefte om eindelijk een nieuw kookeiland te bouwen waar je zo lang over hebt gedroomd. Sterker nog, misschien wil je het huis wel inbraak proof maken of verduurzamen. Op basis van deze lijst geef je ieder onderwerp een urgentie niveau. Op basis hiervan kan je gemakkelijk de lijst afwerken. Koppel vervolgens de geschatte tijd aan het specifieke werkzaamheden, zodat je weet hoe lang je ongeveer bezig bent. 
 

Stel tijd beschikbaar 

Nu je weet wat er als eerste moet gebeuren en hoe veel tijd je ongeveer kwijt bent per onderdeel, is het van groot belang tijd beschikbaar te stellen. Regel vrij van school, werk of zonder je af van je sociale kringen, want als je graag wilt dat het huis verbouwd wordt, is het de hoogste tijd om tijd vrij te maken! Dus plan geen festivals in, regel een paar dagen vrij zodat je alle tijd hebt om zorgvuldig de werkzaamheden uit te voeren. Niemand heeft zin om na een intensieve werkdag nog te moeten klussen. 

Ga langs de winkel! 

Inventarisatie lijst? Check! Vrij geregeld? Check! Nu de basis is gelegd is het belangrijk om jou nog te volbrengen taak voor te leggen een specialist. Hij of zij kan dan bevestigen of de geschatte tijd ongeveer overeenkomt. Ook helpen de winkeliers jou maar al te graag, bij het vinden van gereedschap en andere materialen. Op basis hiervan kan je kijken hoe veel je ongeveer kwijt bent aan de klus. Kom je erachter dat je het toch te ingewikkeld vindt, dan kan je het altijd uit besteden. Je kan bijvoorbeeld vragen: wat kost een aluminium schuifpui? Of misschien ben je benieuwd hoe je decalu kozijnen moet plaatsen.