Badkamer verbouwen

 

Het design van de badkamer
Wil je binnenkort je badkamer verbouwen? Dan sta je voor ontzettend veel keuzes. Zo moet je de tegels, de wasbak, alle kastjes en de wasmand kiezen. Ook sta je voor een aantal ontwerp keuzes. Wil je bijvoorbeeld een ligbad in de badkamer of wil je een grote inloopdouche? Aan beide opties zitten veel voordelen. Je kunt de badkamer compleet naar je eigen smaak inrichten. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om de tegels van de vloer door te laten lopen in de rest van de badkamer. Grote, grijze tegels zijn erg populair en kan een betonlook creëren. Grijs is een hele neutrale kleur waardoor je de badkamer accessoires regelmatig kunt vervangen. Blauwe handdoeken en washandjes staan bijvoorbeeld mooi bij grijze tegels. Ook zijn deze tegels heel makkelijk schoon te maken. Dit is een groot voordeel!

Materiaal keuze
Je kunt kiezen uit veel verschillende materialen. Sommige mensen kiezen voor echt natuursteen, terwijl andere mensen kiezen voor kunstmarmer. Ieder materiaal heeft andere voordelen. Zo is kunststof een stuk goedkoper dan marmer. Marmer is echter tijdloos en wordt mooier met de jaren. Wanneer je van plan bent om lang in een huis te blijven kan marmer een mooie optie zijn. Dit heeft echter weinig meerwaarde bij een tijdelijk huis.

Let op de details
Veel mensen kijken bij een badkamer vooral naar het grote geheel. Ze letten vooral op of alles er mooi uitziet. Het is echter ook van belang om aan de veiligheid van de badkamer te denken. Wanneer je tegels van een glad materiaal uitkiest kan dit gevaarlijk zijn als de tegels nat zijn. Je kunt namelijk uitglijden op gladde tegels. Ook voor kinderen is het belangrijk dat er niet te veel scherpe randen zijn. Tenslotte zijn details belangrijk. Je moet bijvoorbeeld goed nadenken over de voegen in de badkamer. Je kunt voegen wit maken of aanpassen aan de tegelkleur. Het is ook handig als je de badkamer voegen goed schoon kunt maken. Dit zijn allemaal punten waar je op kunt letten bij het verbouwen van je badkamer.