Oplossingen als je last hebt van mollen

Op zich is er niets mis met mollen, maar de meeste lezers onder ons hebben ze liever niet in de tuin. Ze leven graag onder de grond en graven ondergrondse kanalen om zich voort te bewegen, wat verzakkingen tot gevolg kan hebben. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het voorkomen van mollen en wat je kunt doen om mollen uit je tuin te jagen.

Mollen verjagen zonder hen te doden

Voor de dierenvrienden onder ons is er gelukkig een oplossing om mollen te verjagen zonder ze te doden. Dit is makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk bepaalde geuren waar de mollen niet goed tegen kunnen. Zodra ze deze geuren waarnemen (en mollen zijn in staat heel goed te ruiken) blijven ze uit de buurt. Zorg er wel voor dat je jouw buurman waarschuwt, zodat ook hij een mollenplaag kan voorkomen. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar, maar wij geven de voorkeur aan carbid. Dit werkt efficiënt en je hebt er niet veel van nodig om ze weg te jagen.

Overige mollenverjagers

Maar er zijn meerdere opties dan ‘geurverjagers’. Zo kun je kiezen voor een mollenklem of een windhager. Deze zijn goedkoop in aanschaf, wat een voordeel is. Het nadeel is dat je dode mollen uit je tuin moet verwijderen – en daar zitten niet veel mensen op te wachten. Wil je graag een overzicht zien van alle mogelijke mollenverjagers? Neem dan eens een kijkje op de website over mollenverjager.

Via deze website kun je overigens ook de mollenverjagers aanschaffen. We raden je aan om het eerst te proberen met geurverjagers en als dit niet werkt, kun je altijd nog overstappen op andere verjagers.