Tips voor het bestrijden van ongedierte

Niemand zit echt te wachten op ongedierte. Maar wanneer de zomer er aan zit te komen, kunnen we er niet om heen. Mieren, muggen, muizen en ratten worden als ongedierte gezien. In dit artikel geven we tips hoe je de ongedierte eenvoudig en snel kunt bestrijden, zodat je er geen last meer van hebt. Lees snel verder!

Het voorkomen van ongedierte

Laten we eerst iets meer vertellen over het voorkomen van ongedierte, want uiteindelijk is het beter om ongedierte voorkomen dan dat je het moet bestrijden. Insecten en beestjes hebben één ding gemeen: ze houden van vuil. Wanneer je jouw huis, keuken en badkamer niet goed schoon houdt, is de kans op ongedierte groter. Zeker met warm weer zal je meer last ervaren van ongedierte.

Het is eenvoudig om ongedierte te bestrijden door etensresten weg te gooien en deze niet op het aanrecht te laten staan. Wanneer je dit wel doet, zal je al snel zien dat hier ongedierte op af komt.

Het bestrijden van ongedierte

Het bestrijden van ongedierte houdt van verschillende zaken af. Wanneer je last hebt van houtwormen zal je waarschijnlijk een specialist langs moeten laten komen. De meeste kleine insecten en beestjes zijn eenvoudig te bestrijden met zuur, zoals azijn. Daarnaast zijn er speciale bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar voor bijvoorbeeld mieren (mierenpoeder, mierenlokdoosjes en mierenspray). Muizen en ratten zijn eenvoudig te bestrijden met een klem of een soort gif. Het nadeel hiervan is dat je de levenloze muizen of ratten zelf op moet ruimen. Meer weten? Breng een bezoek aan ongedierte bestrijden.